vitamines

Is het tijd om weer een beetje in shape te komen en wil je gaan afvallen? Dan laat je vaak bepaalde producten staan, zo ook producten waar vitamines in zitten, vitamines die we nodig hebben. Zal je deze niet innemen dan krijg je tekorten die ervoor kunnen zorgen dat je juist niet meer afvalt. Ook zijn ze nodig in het proces om vet te verbranden, wat natuurlijk het belangrijkste onderdeel is bij het afvallen. Welke vitamines je nodig hebt tijdens het afvalproces en waarom die zo is, lees je in dit artikel.

B vitamines tijdens het afvallen

Heb je overgewicht, dan is de kans aanwezig dat je een tekort hebt aan vitamine B1. Deze vitamine zorgt voor de verbranding van koolhydraten die uit ons eten komen, en die ervoor zorgen dat we energie krijgen. Volg je een dieet dat energiebeperkt is, zoals koolhydraatarm of keto, dan is de kans aanwezig dat je een tekort krijgt aan vitamine B1.

Daarnaast hebben mensen met overgewicht vaak een tekort aan vitamine B6, dat nodig is voor een gezond afweersysteem, het zenuwstelsel en dat nodig is voor de bloedaanmaak. Een teveel van deze vitamine is echter ook niet goed, want dat kan zorgen voor verschillende gezondheidsklachten.

Naast vitamine B1 en B6 is het ook aan te raden vitamine B5 te slikken, want als je gaat afvallen heb je deze vitamine echt nodig. B5 zorgt ervoor dat al het vet dat vrijkomt uit het vetweefsel wordt verbrand maar zorgt er daarnaast ook voor dat je niet zo’n last hebt van een hongergevoel.

Vitamine D slikken

Heb je een tekort aan vitamine D, dan kan dit zorgen voor meer vetopslag waardoor je overgewicht krijgt, iets wat je juist niet wilt als je bezig bent met afvallen. Ook zijn er onderzoeken gedaan waarbij wordt aangetoond dat er een verband is tussen te weinig vitamine D en diabetes.

Maar andersom geldt het ook, mensen met overgewicht hebben vrijwel altijd te maken met een vitamine D tekort. Dit komt omdat deze vitamine wordt opgeslagen in het vetweefsel, waardoor er minder overblijft voor het lichaam. Ook kan het zijn dat er te weinig van deze vitamine via je huid wordt aangemaakt, omdat mensen met overgewicht in sommige gevallen minder vaak buiten komen en minder bewegen.

Tip: lees de ervaringen van diverse vitamine aanbieders op ervaringensite.nl. Er zijn diverse webshops met goede recensies online te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende winkels:

Vitamine C voor de weerstand

En dan is er ook nog vitamine C. Waarschijnlijk hebben mensen met te weinig van deze vitamine een grotere middel dan mensen met meer vitamine C. In de eerste plaats is deze vitamine heel belangrijk voor je weerstand, maar het zorgt ook voor gezonde botten, huid, tanden, bloedvaten en voor meer energie. Heb je een vitamine C boost nodig? eet dan rode paprika. Deze heeft van alle groente- en fruitsoorten de meeste vitamine C in zich.

Lees ook: Hoe kun je afvallen na de bevalling?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here