bcaa capsules

Met jouw actieve en sportieve manier van leven is het een goede zaak dat je zoveel aandacht voor je voeding hebt. Je eet voldoende, maar niet te veel vetten en koolhydraten. Je zorgt dat je voeding gebalanceerd is en dat je geen mineralen, vitaminen en spoorelementen tekort komt. Waar je speciaal op let is je eiwitinname. Vlees, vis, maar ook vleesvervangers en plantaardige bronnen van eiwit mogen niet in je eetpatroon ontbreken. Je weet dat eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Heb je wel eens van de uiterst belangrijke BCAA gehoord? We willen het in het kort wat extra aandacht geven.

Wat betekent BCAA en wat doet het voor je lichaam?

Je lichaam gebruikt ongeveer 20 aminozuren voor het aanmaken van eiwitten. Een aantal van deze aminozuren kan je lichaam zelf opbouwen. Daarvoor gebruikt het weer andere aminozuren als bouwsteen, of ze worden gemaakt van andere verbindingen die in je voeding voorkomen. Een speciale klasse zijn de aminozuren die bekend staan onder de naam BCAA. Dit is een Engelstalige afkorting die staat voor Branched Chain Amino Acids. Drie uiterst belangrijke aminozuren die behoren tot de BCAA-klasse zijn valine, isoleucine en leucine. Deze stoffen moeten in je voeding zitten, aangezien je ze zelf niet kunt produceren. Bovendien bestaat menselijk eiwit voor ongeveer 70% uit deze drie aminozuren. Het mag duidelijk zijn dat je zonder BCAA niet kunt leven, laat staan sportief functioneren.

Waar kun je BCAA in vinden?

Als de drie belangrijkste aminozuren in BCAA al voor 70% van het totale menselijk eiwit zorgen, mag je er gerust van uitgaan dat het in eiwitrijk voedsel ook in hoge concentratie voorkomt. Dat is ook zo. Eet je gevarieerd, met vlees, vis, zuivelproducten, vleesvervangers of peulvruchten in voldoende mate, dan is het bijzonder moeilijk om een tekort aan eiwitten of BCAA-aminozuren op te lopen. Ook als je tegelijkertijd sport en een dieet volgt waarbij je wil afvallen, zul je voldoende essentiële aminozuren en genoeg eiwit binnenkrijgen. Toch is het altijd mogelijk dat je lichaam een tijdlang vraagt om extra aminozuren en een hogere concentratie eiwit. Omdat meer eten je niet altijd helpt, is het verstandig om Pure BCAA of een ander eiwitsupplement met een hoge BCAA-concentratie als ondersteuner in te nemen.

Wanneer is het aan te raden om een preparaat als PURE BCAA te gebruiken?

Als je PURE BCAA gebruikt als voedingssupplement, mag je ervan uitgaan dat de diverse aminozuren er in de meest optimale verhouding in zitten. Dat merk je snel. Je lichaam herstelt zich sneller van een training of wedstrijd. Ben je bezig met spieropbouw, dan zie je sneller resultaat. Kleine ongemakjes en blessures, waarvoor bouwstoffen als eiwitten nodig zijn om ze te verhelpen, herstellen sneller. Nog steeds haal je het leeuwendeel van je aminozuren uit je voeding. Maar ben je net een lange periode ziek geweest of moet je herstellen van een ongeval of flinke blessure, dan kan je lichaam tijdelijk een grotere behoefte hebben aan bouwstoffen. PURE BCAA geeft je dan exact wat je op dat moment nodig hebt.

PURE BCAA en andere aminozuursupplementen

PURE BCAA, andere BCAA-preparaten en eiwitssupplementen kun je het beste bij een betrouwbare leverancier bestellen. Vaak zijn je supplementen te koop in poedervorm, zodat je ze makkelijk kunt doseren, bijvoorbeeld in de vorm van een eiwitshake.