man en vrouw op bed

We weten allemaal dat een gezond seksleven essentieel is voor zowel je relatie, als je fysieke en mentale gezondheid. Erectieproblemen kunnen daarbij flink wat ‘roet in het eten gooien’. Een troost; erectieproblemen komen veel vaker voor dan je misschien denkt. We zien het bij mannen van alle leeftijden. Worden jullie geconfronteerd met het feit dat hij hem niet meer omhoog krijgt of de erectie niet lang genoeg kan vasthouden, dan kun is dit erg vervelend. De gevolgen gaan vaak verder dan alleen de slaapkamer. Hij zal het misschien niet uiten, maar je kunt er zeker van zijn dat het een grote impact heeft op zijn zelfvertrouwen. Het is belangrijk om te weten wat de risicofactoren zijn die erectieproblemen kunnen veroorzaken, zodat jullie er samen wat aan kunnen doen.

1. Leeftijd

De leeftijd van de man is de grootste factor: hoe ouder hoe vaker erectieproblemen voorkomen. Dit heeft te maken met het feit dat de bloeddoorstroming in de penis afneemt. Aan je leeftijd kun je niets veranderen helaas, maar je kunt er wel voor zorgen dat je lichamelijk zo fit en gezond mogelijk blijft. Een gezonde levensstijl zal zeker helpen om de bloedstroom te verbeteren, daarnaast kan je man gebruik maken van Eroxon erectie gel.

2. Lichamelijke gezondheid

Er zijn meerdere medische aandoeningen die vaak gepaard gaan met erectieproblemen. Voorbeelden hiervan zijn diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en overgewicht. Dit zijn allemaal aandoeningen die invloed hebben op de doorbloeding van het lichaam en ze kunnen soms zelfs de bloedvaten beschadigen. Ook hier is een gezonde levensstijl het devies.

3. Psychologische factoren

Wist je dat de oorzaak van zijn ‘falen’ in de slaapkamer ook op psychologisch vlak kan liggen? Stress, angst, depressie en relatieproblemen zijn allemaal berucht! Deze factoren kunnen leiden tot een verminderd libido en problemen met het krijgen van een erectie. Zit jullie relatie in een dip, of je partner zelf? Het is belangrijk om te praten en je partner aan te sporen om hulp te zoeken voor eventuele psychologische problemen.

4. Levensstijlkeuzes

Ook een slechte levensstijl kan zijn erectieproblemen veroorzaken. Denk aan een sedentaire levensstijl, roken, overmatig alcoholgebruik en drugsgebruik. Roken kan bijvoorbeeld de bloedvaten beschadigen en op die manier de bloedstroom naar de penis verminderen, terwijl alcoholgebruik het zenuwstelsel beïnvloedt en zo zijn seksuele prestaties vermindert.

5. Medicatie

Bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva, bloeddrukverlagers en medicijnen voor de behandeling van prostaatproblemen, kunnen erectieproblemen veroorzaken als bijwerking. Heb je het idee dat de medicijnen van je partner de oorzaak zijn? Moedig hem dan aan om dit te bespreken met de behandelend arts. De kans is groot dat er een alternatief medicijn is.

Kortom, als het aankomt op erectieproblemen zijn er meerdere risicofactoren. Het is belangrijk om daar waar nodig verbeteringen aan te brengen. Een cruciaal punt is jullie open zijn over jullie seksuele gezondheid en dat eventuele problemen besproken moeten worden met de arts. Erectieproblemen zijn normaal, maar er zijn opties om ervoor te zorgen dat jullie een bevredigend seksleven behouden. Zorg voor een gezonde levensstijl, pak psychische problemen aan en maak eventueel gebruik van erectie stimulerende middelen. Wanneer je er samen voor gaat, is het een fase waar je doorheen kunt komen.