oud

Veel mensen willen het liefst 100 jaar oud worden, en dan het liefst ook nog eens gezond zijn en blijven. Maar hoe doen we dat dan, gezond blijven en toch ook heel oud worden? Dit doe je niet door elke dag op de bank te zitten, zakken chips leeg te eten en dagelijks de frituurpan aan te zetten. Hoe je dat wel doet, lees je hier.

Begin altijd met een ontbijt

Het ontbijt is echt de belangrijkste maaltijd van de dag, en het blijkt ook uit een onderzoek. Mensen die nooit zouden ontbijten sterven namelijk jonger dan mensen die dat wel doen. Begin dus elke dag met een goed en stevig ontbijt zodat je lichaam goed op gang komt. Dit zorgt misschien wel voor de verandering om heel oud te worden!

Een goede nachtrust om oud te worden

Ook is een goede nachtrust heel belangrijk, zeker als je van plan bent heel oud te worden. Mensen die elke dag voldoende slapen leven namelijk langer. Daarnaast heeft je lichaam ook gewoon veel slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Hoe lang dit precies is kan per persoon verschillen, maar gemiddeld ligt het aantal uur slaap tussen de 7 en 9 uur.

Knoflook is gezond

Je mag er dan wel ontzettend van uit je mond gaan stinken, knoflook is wel heel erg gezond voor je! Het gaat niet alleen een hoge bloeddruk tegen, maar ook vergeetachtigheid, aderverkalking en vermoeidheid. Elke dag een beetje knoflook door je eten kan dus zeker geen kwaad. Ook andere kruiden en specerijen kun je trouwens naar hartenlust gebruiken want deze zitten vaak vol met voedingsstoffen en medicinale stoffen.

Alcohol werkt niet samen met oud worden

Alcohol veroudert je organen en de rest van je lichaam, maar daar houdt het ook mee op. Door veel alcohol te drinken word je waarschijnlijk niet oud. Het is dus verstandig minder alcohol te drinken en hier geen dagelijkse gewoonte van te maken, zeker niet wanneer je van plan bent oud te worden.

Koud douchen voor een goede start

Het zal in het begin misschien even wennen zijn, maar elke dag starten met een koude douche is heel goed voor je bloedcirculatie. Dit zorgt ervoor dat je de rest van de dag meer energie hebt. Daarnaast ben je ook meteen goed wakker, dus klaar voor een nieuwe dag.

Beweeg voldoende om oud te worden

Elke dag voldoende bewegen is belangrijk, niet alleen voor een gezonde leefstijl en een gezond lichaam, maar ook wanneer je graag oud wilt worden. Door elke dag minimaal 30 minuten te bewegen gaat je leven er heel anders uit zien. En dit hoeft echt niet intensief of in de sportschool, ook een wandeling na het eten, tuinieren of wat vaker de trap nemen helpt hierbij.

Eet rustig en gevarieerd

Het is niet alleen belangrijk om gezond te eten, maar ook gevarieerd en rustig aan. Minder dierlijke producten, want dit heb je echt niet elke dag nodig, en juist wel elke dag twee stuks fruit en twee ons groente. Focus je verder vooral op onbewerkt plantaardig eten zoals bladgroente, dit is super gezond.

Lees ook: Hoe start je met een gezonde leefstijl?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here