depressie

Een postnatale depressie is een depressie die sommige vrouwen krijgen naar de geboorte van hun kindje. Dit is voor deze vrouwen heel erg heftig en het is ook erg moeilijk om hier weer overheen te komen. Daarom is het handig om te kijken hoe je het weer te boven komt en hoe je weer jezelf kan worden. Je wilt er namelijk graag voor je net geboren kindje zijn, maar soms voelt het alsof dat allemaal even niet lukt.

Praat erover

Eén van de allerbelangrijkste dingen is dat je over praat en ook weet met wie je over praat. Soms is je partner niet de juiste personen over dit soort dingen te praten, omdat jullie bijvoorbeeld samen leven. Het kan daarom fijn zijn al onafhankelijk persoon te hebben en om even op zoek te gaan naar de juiste hulp. Zo kan het zijn dat je nog in het ziekenhuis ligt na de bevalling en dan kun je altijd in het ziekenhuis vragen naar verdere hulp.

Als je niet meer in het ziekenhuis ligt, kun je natuurlijk altijd naar je huisarts gaan en uitleggen wat er precies aan de hand is en hoe jij jezelf hier om een voelt. De huisarts zou je dan doorsturen naar iemand die je kan helpen en daarnaast zal je huisarts ook verder onderzoeken of er nog andere dingen aan de hand zijn. Op die manier weet je zeker dat je gezond bent en dat je straks weer volledig voor je kindje kunt zijn zonder dat je daar oprecht bij na hoeft te gaan denken.

Emoties toe laten bij je depressie

Een ander heel erg belangrijk ding is het feit dat je je emoties wel moet toelaten. Jij bent ook een mens en natuurlijk moet je weer voor je kindje zijn, maar je moet ook je emoties kunnen uiten en dit is heel erg belangrijk, want emoties is echt iets wat je moet kunnen uiten om verder te kunnen in je leven.

Wanneer emoties op de juiste manier hebt geademd, zal je merken dat het veel makkelijker gaat om uiteindelijk er bovenop te komen en verder te gaan met je leven. Maar dit is nog wel een grote stap, dus uiteindelijk moet het allemaal uit lopen tot iets goeds.

Lees ook: Wat is het syndroom van Korsakov?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here