alcoholverslaving

Nadat je erkent hebt verslaafd te zijn aan de alcohol is het tijd om hiervan af te komen. Dit is een moeilijke, zware stap maar zorgt er wel voor dat jij je uiteindelijk veel beter zal voelen. De kans is aanwezig dat je al jaren een probleem hebt, maar dit nooit hebt willen erkennen. Misschien had je het zelf niet eens door, totdat je de verschillende kenmerken las.

Verslaafd zijn aan alcohol is schadelijk voor je lichaam en geest, maar ook voor de mensen in je omgeving. Zeker wanneer je zelf nog niet doorhebt dat je een probleem hebt kan dit erg lastig zijn.

Je verslaving aanpakken

Het aanpakken van je verslaving is een zwaar proces, maar zorgt er uiteindelijk wel voor dat jij weer gezond en nuchter verder kunt gaan. Nadat je erkent hebt een probleem te hebben is het dus goed om op zoek te gaan naar een therapeut, maar juist daar is waar veel mensen beren op de weg zien. Zo zijn ze bijvoorbeeld bang dat bekenden hun zien als ze naar de therapeut toe gaan, of dat er iemand werkzaam is die hij kent.

Afkicken alcohol is niet makkelijk, maar het is wel noodzakelijk. Gelukkig kun je ook online therapie volgen, zodat je niet de deur uit hoeft en bang hoeft te zijn dat iemand je ziet. De therapiesessies kun je gewoon thuis volgen, op een plek die voor jou vertrouwd is, op een tijd die jou het beste uitkomt. Dit kan via je telefoon, maar ook via je tablet of laptop. Je zal dan iedere week een sessie hebben, maar tussendoor krijg je ook nog opdrachten en filmpjes toegestuurd zodat je ook naast de sessies bezig bent met je herstel.

Wanneer de therapie niet lukt

Heb je het gevoel dat de sessies op niks uitlopen, of merk je dat je het lastig vindt niet naar de drank te grijpen? Dan is er wellicht meer nodig. In dat geval zou ook een detoxbehandeling een optie kunnen zijn, dit wordt gedaan bij Trubendorffer. Hier zal je dan een tijdelijke opname hebben, zodat je er daarna vrijwel zeker van kunt zijn dat je zal herstellen en verder kunt gaan met je leven. Wel is het goed om te weten dat dit bijna nooit het geval is, omdat de therapieën over het algemeen goed aanslaan. Een opname is dus vaak niet nodig, en je kan gewoon je therapie volgen vanuit je eigen omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here