kinderwagen

Was jij voor je zwangerschap gewend om regelmatig te gaan hardlopen, dan is de kans groot dat je dit na je zwangerschap ook graag weer op wilt pakken. Het sporten in het algemeen mag echter pas weer uitgevoerd worden wanneer je verloskundige of gynaecoloog hier toestemming voor heeft gegeven en jij zelf ook het gevoel hebt dat je lichaam dat aan kan.

Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met je baby. Je kan ervoor kiezen deze bij je partner of bij de oppas te laten, maar je zou hem ook prima mee kunnen nemen tijdens het hardlopen! Wel is het dan heel belangrijk dat je een kinderwagen hebt die daar geschikt voor is.

Schaf de juiste kinderwagen aan

Het is ontzettend belangrijk dat je de juiste kinderwagen aanschaft voor het hardlopen met je baby. Een normale kinderwagen heeft niet genoeg vering en vaak ook geen grote banden en een handrem, en dat zijn wel echt vereisten voor een hardloop-kinderwagen. Ook een polspandje om te voorkomen dat de wagen uit je handen glipt is essentieel.

Een wagen die niet geschikt is heeft vier wielen, die vaak klein of van normale grote zijn, heeft geen handrem en ook geen polsbandje. Hij kan prima zijn om mee te wandelen, maar voor het hardlopen niet. Wat dan wel een goede wagen is? Eentje die beschikt over drie grote willen, een handrem en een polsbandje.

Let wel op: het is niet veilig om met een baby jonger dan 6 maanden te gaan hardlopen vanwege het nekje. Dit kan alleen wanneer jij je kind in een autostoeltje in de kinderwagen zet, want deze zorgt ervoor dat het nekje stabiel blijft.

Bescherm je baby

Jij krijgt het al snel warm wanneer je gaat hardlopen, maar je baby ligt uiteraard stil. Hier dien je dan ook goed rekening mee te houden wanneer je je baby gaat aankleden. Zorg er daarnaast ook voor dat hij geen last heeft van de zon die in de wagen schijnt, regen, vliegen en andere insecten.

Kijk naar het ritme

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je kind gaat huilen halverwege je rondje omdat hij honger heeft. Daarom doe je er goed aan naar het ritme van je kind te kijken, en te gaan hardlopen op een moment waarop je kind meestal slaapt. Dan is de kans namelijk heel groot dat je kind in de wagen in slaap zal vallen. En geef je borstvoeding? Geef dan de borst voordat je gaat lopen. Een volle buik kan zeker helpen, maar het zorgt er daarnaast ook voor dat jij geen last krijgt van pijnlijke en gezwollen borsten.

Lees ook: Je cardio thuis doen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here