sporten

Je hebt weinig energie, een veel te drukke agenda, het is slecht weer, het zijn allemaal smoesjes om maar vooral niet te gaan sporten. Maar als je al eerder in de sportschool geweest bent ken je het heerlijke gevoel na een work-out waarschijnlijk ook wel. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je in het vervolg wel gewoon zin hebt om te gaan sporten? Dat vertellen we je in dit artikel.

Koop nieuwe schoenen

Heb jij altijd zin om direct je nieuwe schoenen aan te trekken nadat je deze hebt gekocht? Koop dan zeker een paar nieuwe sportschoenen, zodat je deze vervolgens direct kunt uitproberen in de sportschool. En ga je niet naar de sportschool dan is het nog makkelijker natuurlijk. Dan hoef je je nieuwe schoenen alleen maar aan te trekken en naar buiten te gaan.

Sporten na het werk

Zorg ervoor dat je altijd je sportkleding bij je hebt als je ergens heen gaat, leg ze bijvoorbeeld achter in de auto. Op die manier kun je na het werken of na de koffieafspraak met je vriendin direct door naar de sportschool om nog even te sporten. Ga je eerst naar huis dan heb je waarschijnlijk geen zin meer, en plof je op de bank. Je kan natuurlijk ook al je sportkleding aantrekken als je daar de mogelijkheid voor hebt, dan is de kans groter dat je ook echt gaat.

Beloon jezelf voor het sporten

Een goede motivatie om te gaan sporten is door jezelf te belonen. Heb je gave schoenen of een mooie, maar veel te dure tas gezien? Spreek dan met jezelf af dat je na een bepaalde periode of na het verliezen van een bepaald aantal kilo’s die schoenen of die gave tas mag kopen. Wedden dat het sporen ineens een stuk sneller gaat maar vooral ook leuker wordt?

Altijd een beetje extra

Op het moment dat je het gevoel hebt dat je niet meer kan, dat je denkt dat je klaar bent of wanneer je doeltijd voorbij is, kun je het beste nog een paar minuten extra doorgaan. Als je al zo ver bent gekomen dan kunnen die extra minuten er ook nog wel bij. Op deze manier zul jij je doelen sneller bereiken en het zorgt voor extra motivatie. Als dit bij jou juist niet werkt is het een beter idee om je doelen in kleine stukjes te hakken zodat het voor jou makkelijk blijft om door te gaan.

Sporten op een fijne plek

Zorg ervoor dat je gaat sporten op een plek waar jij je fijn voelt, een sportschool die bij je past. Niemand wil graag trainen op een plek die je tegenstaat, want dan ga je elke keer met tegenzin. Uiteindelijk zal je dus niet meer gaan, want de plek staat je tegen. Wil je bijvoorbeeld niet in de sportschool tegen mannen aankijken met een veel te hoog testosteron, kies dan voor een sportschool speciaal voor vrouwen.

Lees ook: Hoe kun je gezond oud worden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here