sporten

Je eigen kracht is niet beperkt tot de groei van je spieren of de capaciteit hiervan. Word je sterker, dan kun je beter gewicht verliezen, sneller rennen en harder slaan. Alleen hoe zorg je er dan voor dat je jouw kracht opbouwt? Dat laten we zien in dit artikel.

Beheers belangrijke kracht oefeningen

Wanneer je kracht op wilt bouwen is de belangrijkste tip die je kunt krijgen dat je moet beheersen over de vier belangrijkste kracht oefeningen. Dit zijn de squat, de deadlift, de bench press en de shoulder press. Naast de bench- en shoulder press zou je ook de chin-up en de row kunnen beoefenen.

Begin met de halters

Vergeet alle apparaten die er te vinden zijn, de halter is wat dit betreft echt belangrijk. Start je oefeningen daarom met de halter want liften is de eerste stap naar kracht opbouwen, en dat is wat je wilt. Heb je dit helemaal onder de knie, dan kun je overgaan op de dumbbell.

Doe niet ingewikkeld

Er zijn trainers die je heel hard laten liften door in drie seconden omhoog te gaan en vervolgens in één seconde weer naar beneden. Nu is dit niet perse slecht, maar kan dit beter door een gevorderde lifter gedaan worden. het tellen van je reps is erg belangrijk, dus je kunt je beter focussen op het heffen en verlagen van de gewichten. Dit doe je het beste door een seconde te pauzeren wanneer de lift op het hoogste punt is.

Hou een logboek bij voor je kracht

Wanneer je je kracht wil opbouwen doe je er goed aan het bij te houden in een logboek. Schrijf hier alle oefeningen, sets, herhalingen en de voortgang in op van iedere training doe je doet. Het doel is vervolgens natuurlijk om al deze cijfers constant te verbeteren.

Voeg ook cardio training toe

Kracht is niks zonder cardio en dus is het ook belangrijk dat je cardio oefeningen doet. Ga dus fietsen of rennen voor het verhogen van je hormoonlevels, maar doe dit het liefst wel in heuvelachtig gebied. Sprint of fiets naar de top en loop vervolgens rustig naar beneden. Ben je er klaar voor, dan ga je weer omhoog om vervolgens weer rustig naar beneden te lopen. in de eerste work-out doe je er zoveel als dat je aan kan, en iedere volgende work-out voeg je er telkens twee toe totdat je niet meer kan.

Lees ook: Hoe werkt keto?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here