leefstijl

Veel mensen willen graag een gezonde leefstijl, alleen weten mensen vaak niet goed hoe ze hier mee moeten beginnen. Nieuwe gewoontes aanleren is nou eenmaal niet heel erg makkelijk. Daarom lees je in dit artikel tips om te starten met een gezonde leefstijl.

Vochtinname voor een gezonde leefstijl

Je vochtinname is heel belangrijk en een goed begin voor een gezondere leefstijl. Gemiddeld zou je per dag tussen de 1,5 en 2 liter water moeten drinken, alleen veel mensen redden dit lang niet. Het is dus goed om je glazen water per dag eens te tellen. Een normaal glas beval 250 ml water, dus je hebt er minimaal 6 op een dag nodig wil je genoeg vocht binnenkrijgen.

Eetmomenten inplannen

Door je eetmomenten voor de volgende dag alvast in te plannen weet je precies wanneer je kan en mag eten en voorkom je dat je gaat snaaien. Niet alleen het ontbijt, de lunch en het diner, maar ook de gezonde tussendoortjes dien je in te plannen. Ook kan het helpen een menu samen te stellen voor de hele week. Zo weet je welke avonden je weinig tijd hebt, of wanneer je een lunch nodig hebt voor onderweg en kun je daar makkelijk rekening mee houden.

Kijk wat je lekker vindt

Een nieuw eetpatroon kan in het begin lastig zijn, zeker wanneer je niet alles lust. Maar door uit te zoeken wat jij lekker vindt wordt het eetpatroon steeds makkelijker en ben je weer een stap dichter bij de gezonde leefstijl. Ook leer je zo de makkelijk tussendoortjes voor onderweg kennen en weet je dus precies wat je mee kan nemen. Op die manier hoef je niet op het laatste moment nog een ongezonde snack te kopen.

Extra groente voor een gezonde leefstijl

Ook is het belangrijk jezelf aan te leren meer groentes te eten. Niet alleen bij het avondeten maar bijvoorbeeld ook bij de lunch of het ontbijt, of juist als tussendoortje. Een gebakken ei met wat spinazie en champignons kan prima als lunch of ontbijt. Leer jezelf ook aan een halfuur voor iedere maaltijd een glas water te drinken want dit zorgt ervoor dat je sneller verzadigd bent.

Meer bewegen

Natuurlijk hoort meer bewegen ook bij een gezonde leefstijl, want dit zorgt voor het verbranden van meer calorieën. Daarnaast voel jij je er ook beter en gelukkiger door als je meer beweegt. En dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn natuurlijk, elke avond na het eten of in het weekend even een stukje wandelen is al voldoende. Gemiddeld zou je 3 tot 4 keer per week 30 minuten moeten bewegen.

Lees ook: Je kracht opbouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here