zwemmen

Heb je jezelf voorgenomen om meer te gaan bewegen, dan is zwemmen hier een hele goede manier voor. Op deze manier gebruik je namelijk al je spieren en zorg je er tegelijkertijd voor dat je gewrichten niet belast worden. Hoe je dit het beste aanpakt, lees je in dit artikel.

Afwisselen met het zwemmen

Wil je een aantal kilo’s verliezen door middel van het zwemmen, dan is het belangrijk hierin goed af te wisselen. Door te variëren in je zwemtraining kun je dit bereiken. Bijvoorbeeld door de ene keer rustig aan een lange afstand te zwemmen, en daarna een intervaltraining te doen. Weet je niet hoe dat moet? Wij leggen het je uit!

Zwem eerst vier baantjes op goed op te warmen. Daarna zwem je 16 baantjes op je snelste tempo, met telkens 20 seconden ertussen om op adem te komen. Na deze 16 baantjes zwem je weer in een rustig tempo, alleen dan 6 baantjes. Dit is een goede manier om je lichaam uit te dagen en sneller af te vallen.

Ook afwisselen in zwemslag

Naast dat je moet afwisselen in het tempo waarin je zwemt en de afstand die je aflegt, is het ook belangrijk af te wisselen in zwemslag. De ene keer doe je gewoon de schoolslag, en het volgende baantje de vlinderslag, borstcrawl of rugcrawl. Op deze manier train je veel verschillende spieren, wat er weer voor zorgt dat je spiermassa opbouwt en afvalt.

Oefeningen combineren

Alleen maar baantjes zwemmen kan op den duur erg saai worden, en dat kan er weer voor zorgen dat je niet meer wilt gaan zwemmen. Zorg er daarom voor dat je verschillende oefeningen met elkaar combineert. Een goed voorbeeld is aquafitness, zo kun je bijvoorbeeld gaan watertrappelen, squats doen of gaan fietsen met je benen.

Ook je handen zijn belangrijk bij het zwemmen

Wist je dat je handen ook erg belangrijk zijn bij het zwemmen, vooral wanneer je af wilt vallen? Je kunt namelijk het beste je handen gesloten houden en een kommetje van je handen maken, want daardoor zwem je sneller. En door sneller te zwemmen verbrand je meer calorieën.

Lees ook: Wat doet yoga precies met je lichaam?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here