genieten

De winter is er al, en met de lockdown dit jaar lijkt het allemaal alsof we niks meer kunnen doen. Toch is dit zeker niet waar. Natuurlijk, we kunnen niet spontaan een bak koffie gaan drinken ergens in de stad, uit eten gaan of met het gezin naar de dierentuin of de bioscoop. Maar dat betekent niet dat we helemaal niks meer mogen. In dit artikel laten wij je zien wat je kunt doen om te genieten in de winter.

Bezoek online een museum

Met de lockdown kunnen we niet fysiek naar een museum gaan, maar wil je hier toch een beetje van genieten dan kun je wel online een museum bezoeken! Er zijn een aantal musea die online een tour beschikbaar hebben gesteld, zodat je daar in alle rust vanuit huis van kan genieten met het hele gezin. En het grote voordeel is, dat het niet alleen musea in Nederland zijn! Zo kun je dus ook eens een museum in bijvoorbeeld Londen of New York bezoeken, wat je normaal misschien niet zo snel zou doen.

Genieten op het strand

Ook in de winter kun je prima even uitwaaien op het strand. Natuurlijk moet je dit niet doen als het ontzettend vriest, maar tot nu toe is het buiten nog erg lekker, wat prima is voor een strandwandeling. Zeker wanneer je ergens mee zit of je het gevoel hebt dat je hoofd overvol zit, is dit een lekker idee.

Verse appeltaart met warme choco

Niets lekkerder dan warme chocomelk met slagroom en een heerlijk vers stuk appeltaart, zeker wanneer dit zelf is gemaakt. Dus duik de keuken in om die taart te maken, en geniet daar vervolgens met het hele gezin van!

Lekker samen naar het bos

Is het strand net iets te ver voor je, dan kun je ook gewoon naar het bos gaan natuurlijk. Er zijn overal bossen te vinden dus je hoeft niet het bos bij jou in de buurt op te zoeken, maar kan ook prima voor een ander bos gaan. Neem eventueel een bal mee, of maak een zoekkaart waarbij je kinderen verschillende dingen in het bos op moeten zoeken.

Genieten van de winterse kou

Als die winterse kou er dan eindelijk is, moeten we er ook van genieten voor zolang als het duurt. Ligt er sneeuw? Ga dan samen naar buiten en maak een mooie sneeuwpop of doe een sneeuwballen gevecht. Heeft het echt stevig gevroren? Dan kun je er zelfs voor kiezen te gaan schaatsen. Wel moet je dit natuurlijk pas doen op het moment dat je zeker weet dat het veilig is en het ijs dik genoeg is.

Maak je eigen thuisbioscoop

Schuif de tafels aan de kant, leg matrassen, kussens en dekens neer in de woonkamer en zoek een aantal leuke films op die je met het hele gezin kan kijken. Zet wat lekkers te eten en te drinken op tafel en doe het licht uit. Jullie thuisbioscoop is open en jullie kunnen genieten van de leukste films terwijl jullie lekker onder een deken op bed liggen.

Lees ook: Hoe kun je gezond oud worden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here