groenten

Wil je letten op je vitamine inname, dan doe je er goed aan goed te kijken naar de groenten die je binnenkrijgt. De ene groente zit vol met vitamine, en de anders bestaat voor het grootste gedeelte uit water. De groenten die bestaan uit water zijn dan misschien wel lekker, maar voedzaam zijn ze dus niet. In dit overzicht zie je de gezondste groenten.

Uien als onderdeel van je gerecht

Uien zijn heel erg gezond, en dan vooral rauw. Wanneer je uien bakt verliezen ze namelijk veel van hun voedingswaarden, en dat is zonde. Waar het kan kun je dus het beste rauwe ui toevoegen aan je gerecht in plaats van gebakken.

Mais en erwten

Het is niet alleen een mooie kleurrijke combinatie, maar mais en erwten zijn ook nog eens hele gezonde groenten. Als mais gekookt wordt, wordt het niveau van de antioxidanten namelijk hoger. Bij een dagelijks portie erwten of andere peulvruchten verklein je de kans op maagkanker.

Boerenkool als gezondste onder de blad groenten

Van alle soorten blad groenten is boerenkool absoluut het meest gezond. Deze koolsoort bevat namelijk ontzettend veel vitamine C, wat erg goed voor je is.

Rode groenten

Paprika is natuurlijk lekker en gezond, maar wanneer je het met deze groenten soort echt goed aan wilt pakken, eet je het beste de rode paprika, en dan het liefst rauw. Paprika bevat vrijwel geen calorieën maar wel veel vitamine C.

Ook rode bieten vallen onder de gezonde opties als het om groente gaat. Bieten zijn sowieso een goede en gezonde optie, maar wil je het goed aanpakken dan kies je voor de rode variant.

Spinazie en spruitjes

Lang niet geliefd bij iedereen, en dan met name de spruitjes, maar ze zijn wel ontzettend gezond. De spinazie kun je rauw en gekookt eten, allebei heeft zo zijn voordelen. Spruitjes zouden je beschermen tegen kanker, maar hier is nog geen duidelijk bewijs voor gevonden.

Lees ook: Tips om meer eiwitten binnen te krijgen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here