positiever

Niet voor iedereen is het makkelijk om altijd maar positief in het leven te staan, al zou je dat nog zo graag willen. Er zijn soms momenten waarop het je gewoon simpelweg niet lukt. Maar hier kun je vaak gelukkig zelf wat aan doen. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips om je leven te verrijken en lekkerder in je vel te zitten en zo positiever in het leven te staan.

Leer het!

Positiever in het leven staan kun je leren want hoe jij je leven ervaart bepaal je zelf. Hoe positief of negatief jij leeft komt voort uit je eigen gedachten. Zie en voel jij dingen negatief, dan wordt dit omgezet in negatieve gedachten die je leven kunnen beheersen. Denk bijvoorbeeld aan bedreigingen, doemscenario’s en mislukkingen.

Zie je het leven echter positief in, dan zit je veel beter in je vel, ben je optimistisch en ziet alles er lichter uit. Dit komt niet omdat je geen negatieve dingen meemaakt, maar omdat je daar op een positieve manier mee omgaat. Niet denken in problemen dus, maar in mogelijkheden, kansen en oplossingen.

Focussen op goede dingen

Kijk jij vooral naar de dingen die niet goed gaan in je leven, en niet naar de dingen die juist goed gaan? probeer je dan in het vervolg te focussen op alles wat goed gaat in je leven. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag even stil staan bij wat je goed hebt gedaan die dag, of wat je hebt bereikt. Als het helpt kun je dit ook opschrijven, op die manier kun je het ook nog eens teruglezen wanneer dit nodig is.

Positiever worden door negatieve dingen te herkennen

Wanneer je positief wil leven is het belangrijk dat je de negatieve dingen in je leven herkent. Stel dat je auto het begeeft, en je dus op de fiets moet. Als het eerste wat je dan denkt is “nou moet ik op de fiets, en daar heb ik geen zin in”, kun je deze gedachte het beste meteen stoppen en ombuigen naar iets positiefs. Bijvoorbeeld dat fietsen goed is voor je en dat je op die manier van de zon kunt genieten. Als je gelooft in negatieve gedachten kan dit de overhand nemen en is de kans aanwezig dat je in een negatieve spiraal terechtkomt.

Zorg voor jezelf

Gezond en gevarieerd eten, voldoende nachtrust hebben en genoeg bewegen zorgt er al voor dat jij je positiever voelt. Die komt omdat de juiste voeding in combinatie met voldoende slaap en het dagelijks bewegen zorgt voor het feit dat jij lekkerder in je vel zit, er beter uitziet en je energieker voelt.

Positiever leven door iets voor een ander te doen

Door iets voor een ander te doen ga je positiever over jezelf denken. Een positief zelfbeeld zorgt ervoor dat je ook positiever in het leven staat. Het is dus niet verkeerd eens iemand te helpen, bijvoorbeeld je moeder, zus, vriendin of buren. Dit zorgt namelijk direct voor positiviteit.

Vriendschappen omarmen

Omarm je vriendschappen, zeker wanneer zij ook positiever in het leven staan. Want negatieve mensen om je heen hebben zorgt er vaak automatisch voor dat jij ook negatiever in het leven staat. Iemand die bijvoorbeeld altijd maar klaagt over het werk of iemand bij wie altijd alles tegenzit. Als je deze verhalen hoort voel jij je meestal meteen een stuk negatiever, en dat is zonde.

Lees ook: Hoe je ook in de herfst kunt genieten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here