parkinson

Helaas bestaan er in deze wereld dat een hele hoop verschillende ziektes. Hier valt Parkinson ook onder. In Nederland zijn er behoorlijk veel mensen die hieraan lijden en helaas moeten deze mensen er toch mee leren leven. Er zijn ook mensen in Nederland die helemaal niet precies weten wat Parkinson is en dat is best wel erg, want iedereen kan dit krijgen.

Wat is het precies?

Parkinson is een ziekte in je hersenen die we helaas niet kunnen voorkomen. De cellen in je hersenen die vernieuwen zich steeds, maar bij Parkinson vernieuwen die zichzelf te snel. Hierdoor wordt het gelukshormoon dopamine steeds te weinig aangemaakt. Dit kan leiden tot verschillende klachten en hierdoor krijg jij dus bijvoorbeeld al een depressie.

Parkinson is dus een ziekte die eigenlijk niemand wil hebben, maar helaas gebeurt het wel. Niemand wil natuurlijk ziek worden, maar er is nog geen oplossing voor gevonden en daarom moeten mensen er toch mee leren leven, hoe lastig dit soms ook is. Veel mensen proberen dan ook het beste er van te maken als ze deze ziekte hebben gekregen, maar soms lukt dit helaas niet altijd en dit is best wel vervelend.

Wat zijn de symptomen?

Het is dan wel handig om te weten wat de precieze symptomen zijn van Parkinson. Er zijn namelijk heel veel verschillende symptomen die je kunt krijgen. Hierdoor een van de meest bekende symptomen is trillende handen. Niet alleen je handen kunnen gaan trillen, maar ook je benen en verdere ledematen. Dit is natuurlijk heel erg vervelend in het dagelijkse leven.

Naast het feit dat je kunt gaan trillen, kun je een loopstoornis krijgen en dit is ook heel erg vervelend. Hierdoor kun je bijvoorbeeld uiteindelijk niet meer lopen en dit is heel erg heftig voor de meeste mensen. Daarnaast kun je ook nog een stijve spieren ervaren en dit maakt het allemaal toch nog weer een stuk moeilijker omdat je er ook trage bewegingen van kan gaan krijgen.

Als je zelf dit soort symptomen hebt, is het heel erg belangrijk dat je naar de arts gaat en je laat controleren en laat kijken wat er precies met je aan de hand is en of er iets aan gedaan kan worden.

Lees ook: 5 kilo afvallen doe je zo!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here